_C043650.jpg

Partneri

 

 

 

Hlavné turnaje ročníka 2013/2014
admin | Publikované 26.5.2013
SZBe pridelil BK Lokomotíva Košice organizáciu 2.GP A kategórie U-17 a MSR dospelých a dorasteneckých družstiev.

Juniori bronzoví
admin | Publikované 19.5.2013
O poradí na stupňoch víťazov na majstrovstvách Slovenska juniorských družstiev rozhodlo skóre. Naše družstvo z tohto porovnania vyšlo najhoršie a tak sa nám ušla bronzová medaila.
Tabuľka:
1. TJ Družstevník Klenovec 4b (14:7)
2. M-Šport Trenčín 4b (11:10)
3. Lokomotíva Košice 4b (10:11)
4. CEVA Trenčín 0b (7:14)
Družstvo Loky nastúpilo v tomto zložení:
Hamar Patrik, Hanuliak Lukáš, Kašela Bohumil, Šariščanová Katarína, Drotárová Lenka, Vargová Katarína, Vargová Angelika, Palková Zuzana

Ocenenie pre Jaroslava Kozáka
admin | Publikované 19.5.2013
Primátor mesta Košice
u d e ľ u j e
CENU PRIMÁTORA
Mgr. Jaroslavovi Kozákovi
za úspechy dosiahnuté v reprezentačných dresoch, výsledky trénerskej práce
a zásluhy o rozvoj bedmintonu na Slovensku.
(Magister Jaroslav Kozák pôsobil ako učiteľ ZŠ, z toho 11 rokov pôsobil vo funkcii riaditeľa školy na ZŠ Charkovská v Košiciach. Od roku 1991 bol tajomníkom pre športy v TJ Lokomotíva v Košiciach, externe vyučuje a je trénerom badmintonistov. V súčasnej dobe je podpredsedom bedmintonového klubu Lokomotíva Košice. Bedminton je jeho život. V šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch minulého storočia patril medzi najlepších hráčov pod federálnou sieťou. Podobnú charakteristiku má aj jeho trénerská i pedagogická profesia. Jeho rukami prešlo nielen množstvo bedmintonistov, ale aj viacero osobností v iných športových odvetviach. Dnes sa venuje najmä mládeži, lebo v nej vidí budúcnosť. Aj keď sa tomu Jaroslav Kozák bráni, možno mu dať priezvisko bedmintonový „fanatik". Zúčastnil sa na mnohých medzinárodných turnajoch ako hráč, tréner alebo vedúci výpravy, napr. na Cypre , v Rakúsku, Taliansku, Nemecku, Poľsku, Maďarsku, Rusku, Holandsku atď.
Medzi jeho úspechy patria titul Majstra ČSSR v roku 1975 v bedmintone v dvojhre mužov, 20 - násobný Majster SR, nositeľ vyznamenania svetovej bedmintonovej federácie v roku 1999, držiteľ zlatej plakety pri príležitosti 50 rokov bedmintonu na Slovensku a v roku 2007 sa stal držiteľom ocenenia Ministra školstva SR za vynikajúce trénerské výsledky.)

Majstrovstvá SR U-11
admin | Publikované 19.5.2013 - Korzár
Výprava najmladších žiakov sa vrátila z majstrovstiev Slovenska vekovej kategórie U-11 s jednou bronzovou medailou. Získal ju vo štvorhre chlapcov Peter Huppert spoločne s Karpjákom z PBA Prešov.
 

M-SR U-15
admin | Publikované 12.5.2013
S bilanciou 4,5 medaile pre BK Lokomotívu Košice sa skončili M-SR v tejto kategórii. Všetky získali naše dievčatá. Majstrovský titul si vybojoval pár Zuzana Palková a Katarína Vargová vo štvorhre dievčat. Striebornú pridala Lenka Drotárová vo dvojhre a vo štvorhre spoločne so Sylviou Orlovskou. Bronz uhrala Katarína Vargová vo dvojhre a s Petrom Hrnčárom v mixe a Lenka Drotárová v mixe spoločne so Samuelom Ivankom .
Blahoželáme !!!!

M-SR U-17
admin | Publikované 28.4.2013
Na Majstrovstvách Slovenska v kategórii U-17 sa výrazne presadili naši hráči a hráčky. Najúspešnejšou bola Katarína Šariščanová, ktorá získala všetky tri tituly. Vo štvorhre dievčat spoločne s Lenkou Drotárovou a v mixe s Dratvom. V "klubovom" finále dvojhry si zahrala a striebornú medailu získala Lenka Drotárová. Silu našich dievčat zvýraznila tretím miestom Angelika Vargová. Angelika pridala 2.miesto v mixe s Bohumilom Kašelom a 3.miesto vo štvorhre s Michaelou Lukačínovou. Bronz získali Zuzana Palková a Katarína Vargová vo štvorhre.
Majstrovský titul medzi juniormi si vybojoval Bohumil Kašela vo štvorhre s Baluchom.
Blahoželáme !!!!

Zlato za zohranosť, striebro dielom improvizácie
Bohuš Matia | Publikované 23.4.2013 - Korzár
Po extralige zmiešaných družstiev sa na slovenskej bedmintonovej scéne odohral aj iný príbeh, v Trenčíne sa počas minulého víkendu bojovalo o medaily na majstrovstvách republiky jednotlivcov.
KOŠICE. Ústrednou postavou šampionátu bola slovenská olympionička Monika Fašungová z CEVA Trenčín, ktorá získala v ženskom singli zlatý hetrik, keď obhájila titul z rokov 2011 a 2012.

Tri tituly idú na východ
Jaroslav Kozák | Publikované 26.4.2013 - Korzár
V Trenčíne za slušnej diváckej účasti sa konali majstrovstvá SR v bedmintone dospelých.
TRENČÍN. Dobrá úroveň a množstvo prekvapení boli sprievodným znakom podujatia. Nás môže tešiť skutočnosť, že tri tituly a celý rad medailí putuje na východ.

Mladí bedmintonisti súťažili
Jaroslav Kozák | Publikované 19.4.2013 - Korzár
V Prešove za účasti juniorov do 19 rokov sa konali majstrovstvá SR v bedmintone, ktoré mali dobrú úroveň a priniesli úspech štvorici juniorských reprezentantov, ktorí získali po dve zlaté medaily.
PREŠOV. V dvojhre boli suverénne najlepší David Balucha (PBA Prešov) a Martina Repisská (Slávia Zvolen) v štvorhrách Tadeáš Ždársky (M-Šport Trenčín) a Nikoleta Bálintová (Družstevník Klenovec).

Adam Cwalina získal prvý titul v košických službách
Bohuš Matia | Publikované 10.4.2013 - Korzár
Poľská deblová jednotka za Košice hrá opäť po štyroch rokoch.
KOŠICE. „Je tam aj meno... Ale ja potrebujem veľkosť XXL na moju veľkú hlavu,“ zavtipkoval si poľský legionár v službách košického Betpresu Adam Cwalina pri obzeraní „majstrovských“ šiltoviek, ktoré pripravilo vedenie klubu pre víťaza bedmintonovej Tradix extraligy zmiešaných družstiev.

Bedmintonový titul ostal v Košiciach
Bohuš Matia | Publikované 9.4.2013 -Korzár
Počas finálového turnaja Tradix extraligy zmiešaných družstiev bedmintonistov v hale SOŠŽ v Košiciach odohral každý zo štyroch účastníkov tri zápasy. Pre obhajcu titulu Betpres Košice boli prvé dva (s Lokomotívou a M-Šport Trenčín) viac-menej rozcvičkou pred kľúčovým duelom so Spojmi Bratislava...
KOŠICE. Vedúcemu tímu extraligy v ňom stačila remíza, ale škoda by bolo pokaziť si oslavy titulu stratou jediného bodu v celej súťaži.
 

 

Betpres Košice - majster SR
admin | Publikované 6.4.2013
Záverečné kolo Tradix extraligy prinieslo túžobne očakávané rozuzlenie. Betpres Košice obhájil majstrovský titul. Bez straty bodu dovršil celoročné snaženie na domácich kurtoch. V priamom súboji o titul porazil Spoje Bratislava 5:3. Druhý náš celok Lokomotíva Košice si vybojoval 3.miesto.
Boje v skupine o 5.-8.miesto priniesli definitívu pre KPŠ Rozhanovce, ktoré z ligy vypadávajú. Skvelé 5.miesto uhájil nováčik KPŠ Košice.


Košice - hlavné mesto bedmintonu
admin | Publikované 1.4.2013
V sobotu, 6.apríla, sa Košice stanú hlavným mestom slovenského bedmintonu. Na košických kurtoch sa odohrajú záverečné turnaje v rámci posledného kola Tradix Extraligy.
O prvé miesto sa bude hrať na SOUŽ na Palackého ul. Od 9.00 hod. sa v priamom súboji o titul majstra stretnú družstvá Spoje Bratislava, M-Šport Trenčín, Lokomotíva Košice a Betpres Košice. Z prvého miesta a s dvojbodovým náskokom vstupuje do bojov Betpres Košice.
V tom istom čase si skupina o 5.-8.miesto rozloží svoj stánok v telocvični Športového gymnázia na Bardejovskej ulici. "A" družstvo Klubu priateľov športu sa bude snažiť uhájiť priebežné 5.miesto a "B" družstvo sa pokúsi o záchranu. Súpermi im budú CEVA Trenčín a MI Trenčín.
Pozývame Vás do hľadiska podporiť košické družstvá a ponúkame slovenskú bedmintonovú špičku.

Žiacke družstvo strieborné
admin | Publikované 24.3.2013
Na Majstrovstvách Slovenska žiackych družstiev sme dosiahli na striebornú medailu. Titul získal Klenovec, ktorému sme podľahli 2:5. Na zisk titulu by sme potrebovali viac bodov u chlapcov, niektorí z nich sú ale ešte v kategórii U-11 a tak sú prísľubom pre ďaľšie roky.
Za Loky v zápasoch nastúpili: Marián Lipták, Benjamin Mravec, Peter Huppert, Peter Dubecký, Ladislav Brenvasser, Lenka Drotárová, Zuzana Palková, Katarína Vargová, Lívia Muranková.

OM U-15
admin | Publikované 24.3.2013
Najúspešnejšou hráčkou Oblastných majstrovstiev Východ sa stala naša Zuzana Palková, ktorá zvíťazila vo všetkých troch disciplínach. Z chlapcov sa presadil Marián Lipták, ktorý v dvojhre skončil na 3.-4.mieste a v mixe zvíťazil spoločne s Palkovou.

OM U-17
admin | Publikované 9.3.2013
Na Oblastných majstrovstvách vekovej kategórie do 17 rokov sa naši mladší dorastenci výrazne presadili. V dvojhre dorastencov bol Bohumil Kašela druhý, vo štvorhre spoločne s Dratvom zvíťazil. Dvojhru dorasteniek vyhrala Lenka Drotárová, keď vo finále zdolala ďalšiu našu hráčku Katarínu Šariščanovú. Tá si to vynahradila v mixe, kde spoločne s Dratvom zvíťazila a vo finále zdolali náš pár Bohumil Kašela, Angelika Vargová. Štvorhra dorasteniek priniesla ďaľšie naše finále, úspešnejšie boli Lenka Drotárová a Katarína Šariščanová, ktoré zdolali dvojicu Michaela Lukačínová a Angelika Vargová .

OM U-13
admin | Publikované 8.3.2013
Na Oblastných majstrovstvách tejto vekovej kategórie sa naši mladí hráči nepresadili, na lepšie výsledky si ešte budeme musieť počkať.

Marcový program
admin | Publikované 8.3.2013
2.3.2013: OM U-17 - Košice
10.3.2013: OM U-15 - Košice
23.3.2013: M SR žiacke družstvá - Košice

OM dospelých
admin | Publikované 8.3.2013
Na Oblastných majstrovstvách dospelých sme dosiahli víťazstvá v dvojhre mužov, kedy Marián Smrek v "našom" finále porazil Martina Kožára, vo štvorhre žien sa presadili Gabriela Zabavníková a Júlia Poláčková a v mixe bol najlepší pár Ladislav Tomčko a Gabriela Zabavníková.

OM dorasteneckých družstiev
admin | Publikované 8.3.2013
Dorastenecké družstvo Lokomotívy Košice "A" postúpilo do bojov na Majstrovstvách SR. Na oblastných majstrovstvách skončilo na prvej priečke, kedy nenašlo premožiteľa v konkurencii Družstevníka Klenovec, ATU Košice, BK Lokomotíva Košice "B" a KPŠ košice.

 

Betpres Košice zvíťazil v Bratislave
Jaroslav Kozák | Publikované 5.2.2013 - Korzár
Na horúcej pôde bratislavských spojárov sa rozhodovalo o prvenstve a mieste záverečného turnaja.
V dramatickom zápase o čelo tabuľky Betpres Košice prehrával už 1:3, ale v záverečných štvorhrách sa tešili z víťazstiev len hráči z východu. Košický divák v záverečnom kole bude mať možnosť vidieť celú slovenskú elitu a zároveň dekorovanie majstra.

Betpres na čele
admin | Publikované 2.2.2013
Betpres Košice je na čele priebežnej tabuľky Tradix extraligy, keď v treťom kole porazil Spoje Bratislavu v priamom súboji o priebežné miesto na bratislavských kurtoch. Družstvo Lokomotívy je priebežne tretie.

Februárový program
admin | Publikované 29.1.2013
2.2.2013: U-13 GP A - Prešov
2.2.2013: Extraliga 3.kolo
3.2.2013: II.liga 3.kolo
9.2.2013: OM družstvá žiakov - Prešov
10.2.2013: OM U-19 - Košice
16.2.2013: OM družstvá dorast - Košice
17.2.2013: OM U-11 - Hrachovo
22.-23.2.2013: OM dosplí - Košice
24.2.2013: OM U-13 - Košice

GP U-17 Trenčín
admin | Publikované 29.1.2013
Našim najúspešnejším hráčom na celoslovenskom turnaji v kategórii U-17, hranom 26.1.2013 v Trenčíne, sa po zásluhe stal Bohumil Kašela, ktorý zvíťazil vo štorhre spoločne s Dratvom a vo dvojhre a mixe s Katarínou Šariščanovou dosiahol na druhé miesto. Šariščanová pridala druhé miesto vo dvojhre. Pódiovým umiestnením sa môžu pochváliť aj Angelika Vargová a Lenka Drotárová vo dvojhre. Vo štvorhre dievčat na 3.-4.mieste skoncili A.Vargová a M.Lukačínová a K.Vargová a Z.Palková

GP A U-11 Hrachovo
admin | Publikované 29.1.2013
Na celoslovenskom turnaji najmladších žiakov, ktorý sa odohral 26.1.2013 na kurtoch v Hrachove, sa naše najmladšie nádeje nestratili. V tejto kategórii nie sú výsledky tým najdôležitejším, ale talenty sa už ukážu. Z našich dievčat na seba upozornila Natália Tomčová, ktorá sa vo dvojhre dostala do semifinále, vo štorhre obsadila 2.miesto spoločne s Hlavačkovou. Medzi chlapcami si vo štvorhre spoločne s Karpjákom vybojoval 3.-4.miesto Peter Huppert.

Bedmintonisti Lokomotívy brali v Prešove tri prvenstvá
Korzár| Publikované 29.1.2013
Na bedmintonovej Grand Prix v Prešove vyhrali dvojhry Jarolím Vícen a Monika Fašungová.
Počas víkendu sa v Prešovskom bedmintonom centre uskutočnil tretí turnaj Grand Prix kategórie A dospelých.
Za účasti 73 hráčov z rôznych klubov Slovenska turnaj organizoval bedmintonový oddiel Lokomotíva Košice.
Bol jednou z posledných domácich kvalitných previerok hráčov pred majstrovstvami Slovenska, ktoré budú v apríli v Trenčíne.

GP A U-19 Zvolen
admin | Publikované 29.1.2013
Naším najúspešnejším hráčom na celoslovenskom turnaji staršieho dorastu, hranom 5.1. vo Zvolene, bol Bohumil Kašela, ktorý zvíťazil vo štorhre spoločne so Žďárskym, vo dvojhre si vybojoval 3.-4.miesto a bronzový stupienok dosiahol aj v mixe spoločne s Angelikou Vargovou. Medzi dievčatami sa presadila Katarína Šariščanová, ktorá vo dvohre skončila na 3.-4.mieste a to isté umiestnenie si zopakovala aj vo štvorhre spoločne s Lenkou Drotárovou.

 

Januárový program
admin | Publikované 29.12.2012
5.1.2013: U-19 GP A - Zvolen
6.1.2013: U-15 BQ - Košice
12.1.2013: U-17 BQ - Hrachovo
13.1.2013: U-13 BQ - Košice
18.-20.1.2013: Dospelí GP A - Košice
19.1.2013: U-15 GP A - Ilava
26.1.2013: U-11 GP A - Hrachovo
26.1.2013: U-17 GP A - Trenčín

Kozák a Hanzušová v sieni slávy
admin | Publikované 29.12.2012
Pri výročí 50 rokov rokov bedmintonu na Slovensku boli ocenení naši úspešní hráči Jaroslav Kozák a Ľuba Hanzušová.
Ceny hráčom počas slávnostného večera odovzdal prezident Európskej bedmintonovej konfederácie a bývalý olympijský víťaz z Atlanty 1996 - Poul-Erik Hoyer.
Jaroslav Kozák
Narodil sa 29.8.1943. Súťažil za Stavbár HS Košice a Lokomotívu Koši-ce. Je historicky najúspešnejším hráčom na súťažiach majstrovstiev Slo-venska dospelých, kde získal celkove 20 prvých miest (z toho 15 na ofi-ciálnych M SR), 13 druhých miest a 15 tretích miest. V roku 1975 spolu s L.Teturom zvíťazil na majstrovstvách ČSSR v štvorhre.
Ľuba Hanzušová r.Saláková
Narodila sa 17.6.1961. Súťažila za Lokomotívu Košice, Sláviu TU Koši-ce a BC Prešov. Je historicky najúspešnejšou slovenskou hráčkou na súťa-žiach M SR dospelých, kde získala celkove 16 zlatých, 15 strieborných a 2 bronzové medaily.

Kamila Augustyn v drese Loky
admin | Publikované 21.12.2012
Na hosťovanie do 31.8.2013 k nám prichádza poľská reprezentatka Kamila Augustyn.
Doterajšie úspechy:
zlatá medaila vo štvorhre na Majstrovstvách Európy juniorov v r.2001
strieborná medaila vo dvojhre na Majstrovstvách Európy juniorov v r.2001
bronzová medaila vo dvojhre na Majstrovstvách Európy juniorov v r.1999
zlatá medaila vo dvojhre na Medzinárodných Majstrovstvách Poľska v r.2002
zlatá medaila vo štvorhre na Medzinárodných Majstrovstvách Poľska v r.2002 aj 2005
zlatá medaila vo dvojhre na Majstovstvách Poľska dospelých: 1999, 2001-2005, 2007-2008.
zlatá medaila vo štvorhre na Majstrovstvách Poľska dospelých: 2002-2008
zlaté medaile vo štvorhre na MM Portugalska (2004), Švédska (2004), Škótska (2004), Čiech (2005), Slovenska (2005)

Výborné dievčatá na GP A U-15
admin | Publikované 21.12.2012
Výbornú výkonnosť potvrdili naše dievčatá na celoslovenskom turnaji vekovej kategórie U-15, hranom na prešovských kurtoch 15.12.2012. V dvojhre dievčat zvíťazila Lenka Drotárová a 3.-4.miesto obsadila Katarína Vargová. Vo štvorhre nenašli premožiteľky Zuzana Palková a Katarína Vargová. Druhé miesto spoločne s Orlovskou pridala Lenka Drotárová. V mixe na bronzovú priečku dosiahla Katarína Vargová spoločne s Hrnčárom a Zuzana Palková v spoločnosti Meliša.


GP A dospelých Prešov
admin | Publikované 21.12.2012
Najúspešnejším hráčom na celoslovenskom turnaji dospelých, hranom 7.-9.12. v Prešove, bol Jarolím Vícen, ktorý zvíťazil vo dvojhre a spoločne s Martinom Kožárom aj vo štvorhre. Kožár pridal 3.-4.miesto vo dvojhre. Pódiové umiestnenie dosiahli Marek Eliáš a Matej Tomčík 3.-4.miestom vo štvorhre a Marián Smrek vo dvojhre.
Medzi ženami potvrdili vysokú výkonnosť v párových disciplínach Júlia Poláčková a Gabriela Zabavníková 2.miestom vo štvorhre. V mixe k tomu Gaba pridala 2.miesto spoločne s Ladislavom Tomčkom a Julka 3.-4.miesto spoločne s Tomčíkom.

GP A U-19 Bratislava
admin | Publikované 6.12.2012
Na celoslovenskom turnaji juniorov sa medzi chlapcami výrazne presadil Bohumil Kašela, ktorý zvíťazil vo štvorhre spoločne so Žďárským, vo dvohre obsadil druhé miesto a v mixe pridal 3.-4.miesto spoločne s Angelikou Vargovou. Medzi dievčatami zažiarila Katarína Šariščanová, ktorá vyhrala dvojhru, druhé miesto obsadila v mixe spoločne s Dratvom a vo štvorhre dosiahla na 3.-4.miesto spoločne s Lenkou Drotárovou. Úspech dievčat podčiarkol pár Michela Lukačínová - Angelika Vargová druhým miestom vo štvorhre.

Medzinárodný úspech našich dievčat
admin | Publikované 6.12.2012
Počas víkendu 24 – 25.11.2012 sa v Maďarskom Pecsi uskutočnil medzinárodný turnaj miešaných družstiev do 15 rokov - Nations to Nations 2012 za účasti tímov z Maďarska, Slovenska, Slovinska, Chorvátska a Srbska.
Naši hráči v zložení Richard Šmatlák (Družst. Klenovec), Adam Horák (Sokol Ilava), Peter Hrnčár (ZŠ Bezr. Trenčín), Monika Hrušková (Družst. Klenovec), Lenka Drotárová (BK Lokomotíva Košice) Katarína Vargová (BK Lokomotíva Košice) a Zuzana Palková (BK Lokomotíva Košice) obsadili v silnej konkurencii krásne prvé miesto.
Počas dvoch dní hrali družstvá v jednej skupine systémom každý s každým, pričom jeden zápas pozostával z deviatich zápasov (3-3 dvojhra, 1-1 štvorhra, 1 mix).
Výsledky:
Slovensko – Maďarsko green 9:0
Slovensko – Chorvátsko 7:2
Slovensko – Maďarsko red 6:3
Slovensko – Slovinsko 5:4
Slovensko – Srbsko 7:2

Decembrový program
admin | Publikované 6.12.2012
1.12.2012: U-13 GP A - Zvolen
1.12.2012: U-19 GP A - Bratislava
7.-9.12.2012: Dospelí GP A - Prešov
9.12.2012: U-11 GP A - Trenčín
15.12.2012: U-15 GP A - Prešov

Úspech košických bedmintonových celkov
Jaroslav Kozák | Publikované 27.11.2012 - Korzár
Bedmintonová Tradix extraliga pokračovala zápasmi 2. kola. V Košiciach a v Rozhanovciach prebiehali urputné boje o body. Košický Betpres si poradil s nebezpečným M-Športom a hladko zdolal CEVU Trenčín.

 

Tradix Extraliga - 2.kolo
admin | Publikované 25.11.2012
Po druhom kole extraligy ostali neporazené družstvá Spoje Bratislava a Betpres Košice. V tabuľke si vymenili svoje postavenie a po tomto kole sú vo vedení o skóre Spoje. Lokomotíva Košice porazila oboch súperov z Trenčína a je priebežne tretia.

GP A U-17
admin | Publikované 19.11.2012
Na druhom celoslovenskom turnaji v tejto vekovej kategórii sa najúspešnejšou hráčkou stala Katarína Šariščanová, ktorá zvíťazila vo všetkých disciplínach. Vo štvorhre v "našom" finále spoločne s Lenkou Drotárovou porazili pár Zuzana Palková - Katarína Vargová. V mixe v spoločnosti Dratvu vo finále zvíťazila nad párom Ludík - Michaela Lukačínová. Medzi chlapcami uspel Bohumil Kašela, ktorý v dvojhre vybojoval 2.miesto, vo štvorhre spoločne s Dratvom nenašli premožiteľa a v mixe skončil spoločne s Lenkou Drotárovou na 3.-4. mieste

Grand Prix Slovakia v bedmintone
Jaroslav Kozák | Publikované 9.11.2012 - Korzár
Za účasti 56 mužov a 31 žien z 19 slovenských klubov sa uskutočnil prvý rebríčkový turnaj Grand Prix Slovakia v kategórii dospelých.
BRATISLAVA. Bratislavské dvorce po dva dni, až na malé výnimky, privítali najlepších slovenských bedmintonistov.
V súťaži o prekvapenia nebola núdza. Najväčším bolo víťazstvo mladého Ludíka (MI Trenčín) v dvojhre mužov, ale i postup juniorských reprezentantiek Bálintovej (Klenovec) a Šariščanovej (Lokomotíva Košice) do finále turnaja, ktorý mal slušnú úroveň a uspokojil ňou všetkých prítomných priaznivcov bedmintonu.

Novembrový program
admin | Publikované 8.11.2012
2.-4.11.2012: Dospelí GP A - Bratislava
4.11.2012: U-15 GP BQ - Hrachovo
17.11.2012: U-17 GP A - Ilava
24.11.2012: Extraliga 2.kolo
25.11.2012: II.liga 2.kolo

GP BQ U-13 Hrachovo
admin | Publikované 2.11.2012
Z kvalifikačného turnaja si postup zaistila Lívia Muranková. Chlapci sa na celoslovenský turnaj neprebojovali.

Prestupy a hosťovania
admin | Publikované 2.11.2012
Naše prvoligové družstvá sa pred prvým kolom ligy posilnili o zahraničných hráčov. Farby Betpresu Košice bude hájiť poľský reprezentant Adam Cwalina a dres Lokomotívy si oblečie ukrajinská reprezentatka Julia Kazarinová.
Prestupy:
Marián Smrek z BK M-Šport Trenčín do Lokomotíva Košice
Katarína Šariščanová z BK ATU Košice do Lokomotíva Košice
Jana Fiľová z Lokomotíva Košice do KPŠ Košice
Karol Fiľ z Lokomotíva Košice do KPŠ Košice
Ľuboš Petrovský z Lokomotíva Košice do KPŠ Košice
Ladislav Tomčko z BK ATU Košice do Lokomotíva Košice
Matej Poláček z Lokomotíva Košice do KPŠ Košice
Irenej Poláček z Lokomotíva Košice do KPŠ Košice
Hosťovania:
Bohumil Kašela z Lokomotíva Košice do KPŠ Košice
Vladimír Závada z BC Prešov do Lokomotíva Košice
Zuzana Orlovská z BC Prešov do Lokomotíva Košice
Katarína Šariščanová z Lokomotíva Košice do KPŠ Košice
Nikoleta Bálintová z Družstvník Klenovec do Lokomotíva Košice

Po prvom kole extraligy na čele Betpres Košice
Jaroslav Kozák | Publikované 2.11.2012 - Korzár
V Trenčíne a Rozhanovciach cez víkend sa uskutočnili prvé turnaje TRADIX bedmintonovej extraligy.
Zápolenia mali výbornú úroveň a na dvorcoch nechýbali ani účastníci olympijských hier v Londýne Adam Cwalina (Betpres Košice) a Monika Fašingová (Ceva Trenčín), ktorí spolu s účastníkmi majstrovstiev Európy Júliou Kazarinovou (Lokmotíva Košice) a Jarolímom Vicenom (Betpres Košice) predvádzali bedminton vysokej úrovne.

 

Betpres na čele ligy
admin | Publikované 28.10.2012
Betpres Košice je na čele priebežnej tabuľky Tradix bedmintonovej extraligy. Rozhodli o tom zápasy 1.kola v Rozhanovciach a Trenčíne. Betpres v kole košických "derby" zápasov zdolal všetkých svojich súperov a má plný počet bodov. V Trenčíne Boli najúspešnejšie Spoje Bratislava, ktoré takisto nenašli premožiteľa.

Na GP A U-19 najúspešnejší Kašela
admin | Publikované 14.10.2012
Naším najúspešnejším hráčom na celoslovenskom turnaji starších dorastencov bol Bohumil Kašela, ktorý stál na stupni víťazov vo všetkých disciplínach. V dvojhre obsadil 3.-4.miesto, vo štvorhe skončil spoločne s Kanásom druhý a takisto hral finále v mixe, kde skončil druhý spoločne s Lenkou Drotárovou. Lenka pridala 3.-4.miesto vo štvorhre so Šarščanovou.
Rovnako 3.-4.miesto si vybojoval náš pár Angelika Vargová, Michaela Lukačínová vo štvorhre.

Na GP A U-17 sme sa nestratili
admin | Publikované 14.10.2012
V celoslovenskej konkurencii mladších dorastencov prehovorili naši hráči a hráčky výrazným spôsobom do konečného poradia. Vo štvorhre chlapcov zvíťazil Bohumil Kašela spoločne s najúspešnejším hráčom turnaja, Dratvom, vo štvorhre dievčat si víťazné finále zahrala Lenka Drotárová spoločne s najúspešnejšou spomedzi dievčat, Šariščanovou. Obaja pridali druhé miesta vo dvojhrách. V mixe sa až do finále prebojoval pár Bohumil Kašela a Angelika Vargová. Angelika pridala 3.-4. miesto vo dvojhre a vo štvorhre s Michaelou Lukačínovou. Ďaľší úspešný výsledok pridala Katarína Vargová 3.-4. miestom v mixe a spoločne s Lenkou Drotárovou 3.-4.miestom vo štorhre.

Jaroslav Kozák medzi ocenenými
admin | Publikované 14.10.2012
Na slávnostnej recepcii k 50.výročiu bedmintonu na Slovensku bol z rúk viceprezidenta BWF Torstena Berga za mimoriadnu a významnú funkcionársku prácu v prospech SZBe za viac ako 25 rokov ocenený aj nestor košického a slovenského bedmintonu Jaroslav Kozák.
Ďakujeme a blahoželáme.

Úspech dievčat na GP A U-15
admin | Publikované 30.9.2012
Výborné umiestnenie na prvom tohtoročnom celoslovenskom turnaji si v kategórii starších žiakov vybojovali naše dievčatá. Víťazkami štvorhry sa stali Zuzana Palková a Katarína Vargová. Katka pridala druhé miesto v mixe a 3.-4. miesto v dvojhre. Ďaľšie druhé miesto pridala Lenka Drotárová v dvojhre.

Októbrový program
admin | Publikované 29.9.2012
6.10.2012: U-17 GP A - PBA Prešov
13.10.2012: U-11 GP A - KBC Košice
13.10.2012: U-17 GP BQ - ATU Košice
13.10.2012: U-19 GP A - M Šport Trenčín
20.10.2012: U-13 GP A - Sokol Ilava
27.10.2012: U-13 GP BQ - Hrachovo
27.10.2012: Extraliga 1.kolo
28.10.2012: II.liga 1.kolo


GP BQ U-13

admin | Publikované 29.9.2012
Kvalifikačný turnaj mladších žiakov sa odohral v Rozhanovciach 23.9.2012. Postup na GP A, ktorý sa uskutoční 20.októbra 2012 v Ilave si vybojovali chlapci: Šoltés, Virba, Sabovčík, Gmitter, Dúbravský, Karpják, dievčatá: Muranková, Bálintová, Belejová, Chmurovičová, Gargušová, Maďarová

GP BQ U-17
admin | Publikované 29.9.2012
Na kurtoch Lokomotívy Košice v Rozhanovciach sa v sobotu 22.9.2012 rozhodlo o postupujúcich na celoslovenský turnaj tejto vekovej kategórie.
Na GP A U17, ktoré sa budú konať 6.10.2012 v Prešove postúpili chlapci: Lipták, Berinšter, Balucha Ján, Bálint, Kochan, Polačko, dievčatá: Palková, Vargová, Pavlíková, Orlovská, Bargerová, Pevná.

GP BQ U-15
admin | Publikované 29.8.2012
Prvý z radu kvalifikačných turnajov sa odohral 15.9.2012 v Košiciach. Postup na GP A U15 si vybojovali: Chlapci: Tokarčík, Oľha, Trnavský, Balucha, Nečeda, Hrabek; Dievčatá: Baloghová, Malecká, Jusková, Chmurovičová, Csonková, Čmelíková

 

V bedmintonovej extralige budú ďalšie dva košické tímy
Jaroslav Kozák | Publikované 8.9.2012
Košice budú mať v novej sezóne už štyri extraligové bedmintové družstvá. Po prvýkrát sa liga bude hrať vo Vyšnom Opátskom.
Fungujú ako občianske združenie pod názvom Klub priateľov športu a ich kráľovstvo sa nachádza v dvoch zrekonštruovaných halách „Cassovia badminton spot“ na košickom Južnom nábreží (Vyšné Opátske). Pre legendu košického i slovenského bedmintonu Jaroslava Kozáka je to srdcová záležitosť.

Septembrový program
admin | Publikované 6.9.2012
Nový súťažný ročník otvoríme účasťou na týchto turnajoch GP:
15.9. - BQ U-15 - usporiadateľ Loko Košice
22.9. - BQ U-17 - usporiadateľ Loko Košice
23.9. - BQ U-13 - usporiadateľ ŠG Košice
29.9. - GP A U-15 - usporiadateľ Slávia TU Zvolen

Pred ligou
Vladimír Turlík | Publikované 22.8.2012
Predseda oddielu a tréner A aj B družstva, ktoré budú niesť názvy sponzorov pred začiatkom sezóny povedal:
"A" družstvo sa pokúsi obhájiť majstrovský titul a "B" družstvo by chcelo skončiť v prvej štvorke, čo sa nám v minulej sezóne nepodarilo, keď sme skončili piaty. V budúcej sezóne počítame s novými hráčmi, o ktorých Vás budeme prostredníctvom našej stránky včas informovať.

Bedmintonový klub

Lokomotíva Košice

www.bedmintonloky.sk

klub@bedmintonloky.sk

© 2017 RHplus. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper